VT

Ani to sem snad nepatří, ale: důchodový systém destabilizoval p.Jurečka tím, že pozval do předčasného důchodu cca 100 000 lidí (což je jeden celý "ročník") a s vyššími důchody ( i o pět tísíc více...), než by správně měli dostat. Je s podivem, že se o tom vůbec nemluví....

PK

Jenže pokud vím stále šlo o předčasné, tedy oproti normálním, nevýhodné důchody, pouze byly v té chvíli o něco výhodnější. Dlouhodobě tedy stát vyplatí naopak méně, než kdyby tito lidé počkali na řádný důchod.

JK

Včera na R-PLUS uvedeno, že přínos Ukrajinců už překročil výdaje na ukrajinské uprchlíky. Neboli velké procento se jich zapojilo do prac. proc. a odvádí daně.

MZ

M63i91c27h93a51l 76Z64i68c35h

26. 2. 2024 18:21

Pracuje udajne tretina znich,z Ukrajiny odesly predevsim zeny,deti a stari lide,takze udaj,ze vynosy prekrocily vydaje bude hodne,hodne optimisticky

MK

Dezoláti jsou ti nejhloupější lidé. A základní vlastností hlupáka je, že nevěří věcem, kterým nerozumí. To jest u dezoláta vlastně skoro všemu.

Proto i když autorovy argumenty mají hlavu i patu, dezolát jim stejně neuvěří. Ale dokáže si vymyslet spousty konspiračních teorií, kterým pro změnu zase věří jen on sám.

My ostatní se musíme smířit s tím, že dezoláti tu prostě jsou a že je musíme i živit. Neboť ani toho oni sami nejsou schopní. Oni vždy více berou než dávají.

Foto

Ano, pane autore, ono se toho povídá a povídalo více, jako, že například Ukrajinci vzali práci jednomu v Česku pobývajícímu etniku - (a to zrovna v době, kdy se rozhodli jít konečně do práce) a oni ti Ukrajinci s nima takto těžce "vykejvali. Hrůza. A jako důchodce se mám začít UŽ klepat, že přijdu o důchod

PT

P63e48t93r 65T95e71s86a78ř

27. 2. 2024 11:32

Autor by měl název článku doplnit o slovo "Dezolát". Sám splňuje vlastní definici, že Dezoláta jako protagonisty dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec (s názory ostatních) na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním teoriím a politickému extrémismu.

JN

J75o67s52e88f 83N86i45k41l

26. 2. 2024 17:04

Je štěstím pro stát, když lidi nepřemýšlejí.

Foto

A pak píší do diskusí nesmysly, které autor vystihl.

PJ

no jéje autore, krásný blog, ale poněkud past na banány, tady bude asi veselo

AK

Ukrajinci nám důchody nesebrali.

Mimořádnou valorizaci důchodů, na kterou měli důchodci nárok díky extrémně vysoké inflaci, kterou vláda neřešila, tak tu nám sebrala naše skvělá vláda.

A posvětil to náš dokonalý Ústavní soud.

V tom jsou Ukrajinci opravdu naprosto nevinní...

PB

P56e58t90r 28B84u18r82i90a89n

26. 2. 2024 23:24

Vzhledem k tomu, že netušíte co Ústavní soud "posvětil", tak bych si o tom průběhu inflace a kdo za ní může žádné iluze u vás nedělal.

Foto

Pane Ulmane, máte v článku jednu malou chybu. Umenšení valorizace důchodů se netýkalo celého roku, ale jen druhé poloviny roku. Pokud by to mělo být za celý rok, jednalo by se o částku cca dvojnásobnou, tedy cca 35 miliard (ušetřilo se necelých 18 mld).

  • Počet článků 28
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2226x
Nemám předem jasno, na čí straně budu stát. I nepřítel může mít někdy pravdu a naopak. Jako ajťáka mě nezajímá politická korektnost, pouze 1 nebo 0.

Protože trpím fóbií z pomlček, používám spojovníky, přestože je to stylisticky špatně.

Přesto, že jsem hned v několika článcích zmínil definici slova dezolát, neustále se objevuje tatáž otázka doplněná o manipulaci, kterou mi podsouvá definici zcela jinou, dávám to rovnou do popisku blogu. Dezolát je "protagonista dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním teoriím a politickému extrémismu". Zapamatujte si to a už se mě na to neptejte. Čili ne, dezolát není člověk "s jiným názorem". Tedy pokud nešíří dezinformace, tak to, alespoň pro mě, není dezolát.

Seznam rubrik